High Tea organiseren - Dutch Tea Maestro
Zelf thee samenstellen     Hoge kwaliteit     Gratis verzending vanaf 45 ,-     Binnen 24 uur verzonden     14 dagen retourrecht

High tea organiseren

 

Je krijgt visite; familie, vrienden, de buren.. noem maar op. Je hebt besloten om een high tea te organiseren. Of je wilt op het werk een toffe high tea organiseren voor je collega’s. Maar waar begin je? Op deze pagina geven wij je graag een aantal leuke en nuttige tips zodat jij goed beslagen ten ijs komt met jouw high tea party!

Gelukkig kun je een high tea ontzettend goed voorbereiden. Dat scheelt een hoop gedoe op de dag zelf en kun je er gewoon lekker bij gaan zitten! Thee speelt natuurlijk een belangrijke rol op deze dag, maar minstens zo belangrijk zijn de hapjes en natuurlijk de aankleding!

1. Welke thee serveren bij een high tea?

Om het jezelf makkelijk te maken houdt dan deze drie ‘gangen’ aan. Dan zit je altijd goed!

 

  1. Je begint met de broodjes en sandwiches (kies hier voor een heerlijke groene frisse thee zoals bijvoorbeeld de Cheer Up blend of een fruitige thee zoals de Happy Blend);
  2. Ga voor hartige en warme hapjes (kies hier bijvoorbeeld voor een wat stevigere thee zoals de Celebrate Blend);
  3. Je sluit af met een etagère vol zoet (kies hier voor een thee die goed gaat bij zoet; de Love Blend is een uitstekende match!).
En hoe serveer je die thee nou een beetje gezellig?

Ga voor een Blend It Yourself plateau van Dutch Tea Maestro of voor het plateau met de premixed blikjes van Dutch Tea Maestro! Wedden dat jouw gasten verrast zijn?!

Jouw gasten gaan zelf hun eigen favoriete theetje samenstellen aan tafel. Op het plateau heb je een basisthee staan en de vier smaakjes (bijvoorbeeld het pakket Cheer Up bij gang 1). Bij ronde twee verwissel je dit met de smaken uit het pakket Celebrate en bij ronde drie verwissel je dit met de smaken uit het pakket Love. (Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om dit bij 1 gang te doen en bij de andere gangen een losse thee te schenken aan je gasten!). Of ga voor de refill sets om te wisselen!

Groene thee theeblik, vier smaakmakers, een thee maatlepel, een instructiekaart geserveerd op een theeplateau

€61,00

Vijf heerlijke theetjes op een plateau alvast gemengd. Jouw gasten pakken zelf een theezeefje of filterzakje en vullen dit met de gewenste thee. Een paar mooie theepotten met warmhouders op de tafel en ze kunnen lekker zelf aanrommelen. (vergeet niet een klein afvalbakje neer te zetten voor de losse thee of voor de filtertjes die gebruikt zijn). Ook verkrijgbaar in een plateau met 7 smaakjes erop.

Luxe thee plateau

€88,95

2. Recepten High Tea

 

Niet geheel onbelangrijk is hetgeen je gaat eten bij een high tea.

Een high tea hoeft niet maaltijdvullend te zijn. Dat was namelijk ook nooit het idee bij de oorspronkelijke high tea.

Een leuk artikel hierover lees je op Quest.

Ronde 1: Brood

Maak een aantal sandwiches of belegde broodjes. Een aantal leuke recepten vind je op Laura’s Bakery. Je kunt bij deze gang ook nog wat heerlijke fruitspiesjes op tafel zetten (ziet er direct vrolijk uit!).

Ronde 2: Hartig en warm

Wat dacht je van hartige muffins of mini flamkuchen?! Heerlijke recepten vind je op de site van Tante Fanny!

Ronde 3: Zoet

Een high tea sluit je af met zoet! Scones mogen wat ons betreft echt niet missen. Het recept dat wij letterlijk zelf gebruiken is die van Rutger Bakt (om je vingers bij af te likken!). Daarnaast mogen natuurlijk de brownies, cakejes en macarons niet missen.. Yeah! We love it!

brownie

3. Aankleding High Tea

 

Oke, een high tea zonder de juiste aankleding is wat ons betreft echt een flop. Zorg dus voor de juiste aankleding.

De gouden tips wat ons betreft:

  1. Heb je een niet al te mooie tafel; een tafelkleed of tafelloper!
  2. Etagères. Wat ons betreft mogen etagères echt niet ontbreken bij een high tea! Wij zijn fan van de etagères van A Little Lovely Company! Heb je die niet in huis en heb je ook geen zin om daar al te veel geld aan uit te geven? Ga naar de kringloop en koop 3 oude borden en 2 oude kopjes. Zet de kopjes tussen de borden vast met lijm en maak in een handomdraai je eigen etagère! Kijk ook eens bij Hema. Die hebben voor een leuk prijsje etagères.
  3. Plukbloemen: Vrolijk de tafel op met een aantal leuke vaasjes met plukbloemen (heb je nog een lege wijnfles liggen, gebruik die dan als vaasje).
  4. Tover je mooiste servies van tafel! Eigenlijk wordt een high tea alleen maar leuker van veel kleur en veel aankleding. Bij de kringloop hebben ze nog heel vaak old school koffie/theekopjes (je kent ze wel met bloemetjes/aquarel tekeningetjes etc.). Super leuk om de losse thee in te serveren!

 

Als je denkt dat het over the top is hetgeen je neer hebt gezet…

Dan is het wat ons betreft geslaagd!

Aankleding high tea

4. Extraatje High Tea

Wil je je high tea helemaal compleet maken? Serveer dan naast thee eens een heerlijke cocktail tussendoor! Met of zonder alcohol!